Namen zbiranja osebnih podatkov

Ponudnik obdeluje osebne podatke uporabnikov pri naslednjih namenih:

 • Izpolnitev pogodbene obveznosti (naročilo izdelka ali storitve s strani uporabnika), pogodbena podlaga, izrecna privolitev.
 • Pošiljanje informacij in obvestil, ki izhajajo iz pogodbene obveznosti (naročilo na e-novice, ki nimajo tržnih vsebin), pogodbena podlaga in zakoniti interes.
 • Pošiljanje odgovorov na povpraševanja uporabnikov (izpolnitev obrazca za povpraševanje in/ali kontaktnega obrazca), pogodbena podlaga in zakoniti interes.
 • Pošiljanje reklamnih sporočil, oglasov, akcij, ki ne izhajajo iz pogodbene obveznosti (naročilo na e-novice, ki imajo tržne vsebine), izrecna privolitev.
 • Pri registraciji uporabnika za namene uporabe storitev upravljavca (spletna trgovina, aplikacija, komentiranje, podajo mnenj), pogodbena podlaga.
 • Za tržne raziskave in statistiko  (anonimno, brez obdelovanja osebnih podatkov uporabnikov).

Katere vrste osebnih podatkov zbiramo ali pridobimo o vas?

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, so:

 • Ime in priimek.
 • E-poštni naslov.
 • Telefonska številka
 • Naslov stalnega ali začasnega prebivališča
 • Spol.
 • Kraj in regija bivanja.
 • Informacije o vašem računalniku oz. mobilni napravi (npr. vaš naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave).
 • Informacije o tem kako uporabljate našo spletno stran.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov. Ti ukrepi vključujejo:

 • Načelo najmanjšega obsega podatkov in obdelave.
 • Usposabljanje vseh zaposlenih o pomembnosti zaupnosti ter ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov.
 • Zavezanost k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti
 • Stalno in celovito posodabljanje in preizkušanje naših politik in ukrepov varovanja osebnih podatkov.
 • Skrbno in odgovorno izbiro naših poslovnih partnerjev.
 • Uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov
 • Imenovanje pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.
 • Zahtevo po dokazu o identiteti od vsakega posameznika, ki zahteva dostop do svojih osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen. Če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (po elektronski pošti, preko naše Spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.

Pravila za piškotke

V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla). Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno stran.

Funkcionalnost strani in vsebina

Funkcijo deljenja (»share«) uporabniki uporabljajo, da priporočajo naše spletne strani in vsebino na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo funkcijo deljenja – vendar ne na individualni stopnji – da lahko spletno stran potem izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija. Za nekatere funkcije na naših spletnih straneh uporabljamo storitve ponudnikov, ki so tretje osebe, na primer, ko obiščete stran z videoposnetki iz ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (in vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in morda si boste za informacije o uporabi njihovih piškotkov želeli ogledati politiko spletnih strani teh tretjih oseb.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Google Analytics – izjava o zasebnosti

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev družbe Google Inc (“Google”). Google Analytics uporablja “piškotke”, besedilne datoteke, ki so shranjene na uporabnikovem računalniku, da bi na spletni strani analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi te spletne strani (vključno z IP naslovom uporabnikovega računalnika) bo poslan in shranjen pri Googlu na strežnikih v Združenih državah Amerike. Google uporablja te podatke, da lahko oceni, kako se uporablja spletno stran, da pripravi poročila o dejavnosti za operaterje spletnih strani in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostjo spletne strani in interneta. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Google ne bo povezal uporabnikovega IP naslova s kakršnimi koli drugimi podatki, ki jih hrani. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov z izbiro ustreznih nastavitev na brskalniku. Vendar je potrebno upoštevati, da uporabnik morda ne bo mogel uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani uporabnik daje Google-u soglasje za obdelavo podatkov na način in za namene, kot je navedeno v tekstu.

Upravljanje s podatki

Upravljalec s podatki, zbranimi s pomočjo piškotkov, je :

Tapete.si  – Intercont d.o.o.